1. Introducere

Aceste conditii generale stabilesc regulile, modul si conditiile de cumparare-vanzare prin intermediul magazinului online colorx.ro. Aceste conditii generale reprezinta un contract de cumparare-vanzare intre COLORX CREATORS STUDIO S.R.L. si Client.

COLORX CREATORS STUDIO S.R.L.., da clientului posibilitatea de a cumpara produsele oferite prin intermediul magazinului online prin plasarea de comanda si achitarea pretului respectiv de vanzare.

Clientul poate efectua comenzi de cumparare a produselor oferite prin intermediul magazinului online doar dupa ce si-a dat acordul cu conditiile generale prezente, prin aceasta angajându-se sa le respecte.

Magazinul online colorx.ro este operat de societatea COLORX CREATORS STUDIO S.R.L., cu punct de lucru in Bals, str. N. Baalcescu , nr. 112, ap.4, inscrisa in Registrul Comertului cu numarul J28/143/2020  CIF: RO42272027.
Utilizarea site-ului (incluzand accesul, navigarea si cumpararea produselor de pe acest site) constituie un acord implicit de respectare a termenilor si conditiilor enuntate in cuprinsul prezentului document cu toate efectele si consecintele ce decurg din aceasta.
Descrierea fiecaruia dintre produsele mentionate include caracteristicile sale principale – dimensiuni, culori disponibile, imagine si pret de vanzare.
Sub denumirea “Client” se întelege o persoana fizica sau juridica care si-a dat acordul cu conditiile generale prezente.

Publicarea caracteristicilor principale ale produselor si a pretului lor de vanzare in magazinul online in esenta sa reprezinta o invitatie publica în sensul art. 290, al. 1 din Legea Comerciala pentru plasarea unui ordin de cumparare in concordanta cu acestea.

Fiecare ordin de cumparare plasat de client prin magazinul online, in baza acestor conditii generale, este realizat ca rezultat al executiei contractului de cumparare-vânzare dintre parti.

2. Procedura de plasare a comenzii/ordinului de cumparare

Procesul de cumparare incepe dupa ce clientul a ales produsul, dimensiunea, culoarea si a personalizat produsul (dupa caz). Comanda se plaseaza prin accesarea butonului “Finalizeaza comanda”. Inainte de a comanda produsele dorite din magazinul online clientul trebuie sa verifice daca in cosul de cumparaturi figureaza pana in momentul respectiv produsele cu caracteristicile lor principale – culoare, dimensiune, cantitate si pret. In cazul produselor cu personalizare on-line trebuie sa previzualizeze fisierul personalizat.
In continuare  clientul  trebuie sa completeze pasii pentru finalizarea comenzii prin completarea campurilor puse la dispozitie (nume complet, adresa,telefon, modalitate de plata, modalitate de livrare, observatii etc). Daca nu se completeaza toate campurile obligatorii, comanda nu poate fi plasata.
In cazul în care clientul a introdus e-mailul gresit, adresa si/sau un numar de telefon nevalid, incomplet sau gresit, comanda este considerata nevalida si magazinul online nu este obligat si nici angajat in executarea acesteia.
Comanda plasata pe site este confirmata printr-un e-mail trimis la adresa de e-mail a clientului.
Toate preturile produselor din magazin sunt afisate în RON, cu TVA . Preturile sunt unitare si nu includ costurile de livrare, daca nu este precizat altfel.
In cazul comenzilor de produse personalizate sau comenzilor speciale (la cerere), Clientul atesta si garanteaza ca este proprietarul imaginii(lor), conceptului (conceptelor) trimis(e) sau ca este imputernicit sa le foloseasca, ca dispune de toate drepturile si autorizarile necesare pentru a solicita realizarea materialelor. Beneficiarul atesta si garanteaza ca imaginea (imaginile) precum si toate elementele afisate: sunt conforme cu legile, statuturile si ordonantele in vigoare, nu violeaza si nu au violat drepturile oricarei persoane fizice sau juridice incluzand (fara sa se limiteze) drepturile de proprietate intelectuala, de publicare sau relative la viata privata sau drepturile si obligatiile de protectie a consumatorilor, obligatiile de fiabilitate a produselor si nu prezinta nicio incitare la ura, violenta, sau alt continut ilicit.

3. Metode de plata si livrare

Pentru orice comanda din magazinul colorx.ro, poti alege una dintre modalitatile de plata prezentate mai jos:

1. Plata in numerar, la livrare
La livrare vei achita contravaloarea comenzii tale direct curierului care iti aduce produsul. In colet vei gasi si factura. Chitanta o vei primi de la Curier.

2. Plata in numerar la ridicarea coletului de la sediul nostru
Daca doresti sa ridici si sa achiti comanda direct la sediul nostru, te asteptam in Bals, pe str. N. Balcescu, nr 112 de luni pana vineri, intre orele 9.00-18.00, sambata 09.00-13.00

4. Livrarea produselor

•    toate produsele colorx.ro sunt livrate prin intermediul serviciului de curierat al Postei Romane, Urget Cargus sau Fan courier.
•    termenul de livrare pentru comenzile din magazinul online colorx.ro variaza intre 3 si 7 zile lucratoare, in functie de greutatea si distanta pe care o parcurge coletul.

Cheltuieli de livrare

•    livrarea este gratuita pentru orice comanda care are valoarea peste 200 lei

•    pentru comenzile cu o valoare mai mica de 200 lei, se aplica o taxa de transport de 17-19 lei (in functie de distanta si greutate)/ colet, indiferent de numarul produselor comandate.

COLORX CREATORS STUDIO S.R.L. va depune toate diligentele pentru a respecta termenele de livrare mentionate pe site. Totusi, nu putem fi considerati responsabili de eventuale intarzieri de livrare sau pierderi de colete provocate de catre un tert sau de catre consumator sau de o cauza imprevizibila si insurmontabila precum cazul de forta majora.
In cazul nereceptionarii coletului in cadrul termenelor indicate, vom demara o ancheta impreuna cu societatea de curierat si care ar putea sa dureze cateva zile. Pe parcursul acestei perioade, nici o returnare a costurilor nu va putea fi efectuata.
Produsul este predat clientului sau unei persoane terte care o va receptiona si va confirma primirea produsului în numele clientului semnand documentele de livrare. In cazul în care clientul nu a fost prezent în termenul de livrare la adresa indicata de acesta sau nu s-au asigurat accesul si conditiile necesare predarii marfii în acest termen, magazinul este exonerat de obligatia sa de a livra marfa comandata. Clientul isi poate reafirma dorinta de a primi marfa si dupa expirarea termenului de livrare in care nu a fost gasit la adresa respectiva, acoperind toate costurile de a doua livrare.

5. Colete neridicate si returnate

Clientul nu este exonerat de obligatia de plata a facturii in cazul in care produsele trimise nu au fost ridicate in termen de 5 zile de la primirea notificarii de livrare. Cheltuielile cauzate de expedierea tur-retur, vor fi evidentiate si adaugate la factura comenzii returnate. In acest caz COLORX CREATORS STUDIO S.R.L. isi rezerva dreptul de a cere plata integrala a facturii cat si a cheltuielilor de curier tur – retur.

6. Returnarea produselor

Art. 7. – (1) Consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 10 zile lucratoare, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor.
Execeptii de la aceasta regula:
Art. 10. – Consumatorul nu poate denunta unilateral urmatoarele tipuri de contracte, cu exceptia cazurilor in care partile au convenit altfel:
a) contracte de furnizare de servicii a caror executie a inceput, cu acordul consumatorului, inaintea expirarii termenului de 10 zile lucratoare prevazut la art. 7 alin. (1);
b) contracte de furnizare de produse sau servicii al caror pret depinde de fluctuatiile cursurilor pietei financiare care nu pot fi controlate de comerciant;
c) contracte de furnizare a unor produse executate dupa specificatiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate, precum si a acelora care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid;
d) contracte de furnizare a inregistrarilor audio, video sau a programelor informatice, in cazul in care au fost desigilate de catre consumator;
e) contracte de furnizare a ziarelor, periodicelor, jurnalelor-magazin;
f) contracte de servicii de pariuri sau loterii.

Aplicam legislatia in vigoare legata de returnarea produselor si restituirea contravalorii sau inlocuirea acestora. Litera c) din art. 10 prevede exceptia de retur a produselor personalizate dupa specificatiile consumatorului pentru ca aceste produse nu pot fi revandute. Produsele comandate de tine sunt unicate, personalizate si confectionate conform preferintelor tale. Din acest motiv, dupa ce ai finalizat comanda, nu poti renunta unilateral la produsul respectiv.

Consumatorul poate solicita returnarea produselor personalizate in urmatoarele situatii:

1. Daca produsul nu este conform cu specificatiile de pe site.
In acest caz, clientul poate opta pentru inlocuirea produsului conform specificatiilor sau rambursarea integrala a contravalorii. Daca se agreeaza inlocuirea cu un alt produs mai scump, se va achita diferenta pana la valoarea produsului mai scump, iar daca se inlocuieste cu un produs mai ieftin, COLORX CREATORS STUDIO S.R.L. va returna diferenta.
Costurile de transport pentru produsul inlocuitor sunt suportate de COLORX CREATORS STUDIO S.R.L.
2. Produse ce au fost livrate gresit, alte produse decat cele solicitate pe site prin comanda ferma.
Consumatorul va returna produsul pentru inlocuire, fara sa mai achite cheltuieli de transport. In acest caz poate opta pentru inlocuire sau rambursarea integrala a contravalorii.

7. Drepturi de autor

Prin trimiterea imaginilor spre a fi prelucrate de catre noi, va asumati si declarati pe propia raspundere ca detineti drepturile de autor ale imaginii,sau permisiunea scrisa a propietarului de a folosi imaginea sau imaginile respective. colorx.ro nu va fi responsabil sub nici o forma de eventualele litigii ce pot aparea in urma nerespectarii legii dreptului de autor.
Intregul continut al site-ului colorx.ro ( baze de date, texte, imagini, logo-uri, elemente grafice, concepte creative etc.) este proprietatea COLORX CREATORS STUDIO S.R.L. si este aparat de legile in vigoare pentru protectia drepturilor de autor. Folosirea fara acordul proprietarului a oricaror elemente enumerate mai sus, se pedepseste in conformitate cu legile in vigoare.
Imaginile produselor, descrierile, specificatiile, materialele video etc. sunt  publicate cu acordul implicit sau explicit al detinatorilor de drepturi, cu respectarea legilor copyright-ului.

Daca intalniti o situatie de incalcare a dreptului de autor, va rog sa ne raportati situatia pe adresa office@colorx.ro

8. Garantia produselor colorx.ro

Termenul de garantie pentru produsele comercializate pe colorx.ro este de un an. Pentru aceasta perioada consumatorul va beneficia automat de inlocuirea produsului la aparitia lipsei de conformitate cu exceptia cazurilor in care lipsa de conformitate este minora sau se datoreaza utilizarii necorespunzatoare a produsului (se stropeste cu apa, se rupe, se actioneaza mecanic asupra lui).

Produsul care prezinta o lipsa de conformitate va fi inlocuit direct, fără a mai exista un drept de optiune intre reparare si inlocuire. In acest caz consumatorul preda vanzatorului produsul, iar vanzatorul il inlocuieste. La cererea consumatorului, COLORX CREATORS STUDIO S.R.L. va restitui valoarea produsului, atunci cand apare lipsa de conformitate fata de specificatiile tehnice enuntate in descrierea produsului.

Actul necesar pentru inlocuirea sau restituirea valorii produsului este factura fiscala emisa de COLORX CREATORS STUDIO S.R.L.

9. Disponibilitatea produselor

Produsele COLORX CREATORS STUDIO S.R.L. sunt supuse constrangerilor productiei artizanale. Livrarea produsele comandate se realizeaza in termen de 3-7 zile lucratoare incepand cu data comenzii dumneavoastra. Daca din motive obiective (probleme tehnice sau indisponibilitate materie prima) nu putem sa realizam comanda dvs. ne angajam sa va anuntam de indisponibilitatea temporara si cum putem remedia problema.

10. Declinarea responsabilitatii

Datorita volumului mare de informatii, caracteristicile si disponibilitatea produselor prezentate in acest site se pot schimba fara o notificare prealabila. COLORX CREATORS STUDIO S.R.L. nu isi asuma responsabilitatea pentru greselile de tiparire sau afisare, in ceea ce priveste preturi, caracteristici, imagini etc.
In eventualitatea in care pretul produsului sau unele caracteristici ale acestuia, au fost gresit introduse in bazele noastre de date sau afisate gresit, iar livrarea nu s-a efectuat inca COLORX CREATORS STUDIO S.R.L. isi rezerva dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta clientul in cel mai scurt timp despre eroarea aparuta.
Imaginile produselor sunt prezentate pe website cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi din puct de vedere al nuantelor de culoare,fapt datorat diferentelor de culoare intre nuantele digitale, prezentate pe monitor si nuantele tiparite. In acest sens, nu vom emite o notificare prealabila.
Valoarea maxima a obligatiilor COLORX CREATORS STUDIO S.R.L., fata de orice client, in cazul nelivrarii sau livrarii necorespunzatoare, este valoarea sumelor incasate de COLORX CREATORS STUDIO S.R.L. de la clientul respectiv. Dupa expedierea acceptarea produselor si trecerea termenului de 10 zile pentru returnarea produselor, clientul nu mai poate pretinde catre COLORX CREATORS STUDIO S.R.L. returnarea banilor in nici un fel si deasemenea, nici returnarea produselor.

11. Date cu caracter personal

Datele cu caracter personal comunicate de client nu vor fi facute publice conform Legii de protectia datelor cu caracter personal si Codului de procedura fiscala.
Informatiile pe care ni le comunicati sunt necesare pentru prelucrarea si livrarea comenzilor precum si pentru emiterea facturilor. Absenta acestor informatii poate antrena anularea comenzii dumneavoastra. Prin comandarea produselor pe site-ul COLORX.RO.ro  va angajati sa ne furnizati informatii corecte si valabile.
Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, COLORX CREATORS STUDIO S.R.L. are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra.
Astfel, COLORX CREATORS STUDIO S.R.L. poate notifica utilizatorii privind ofertele curente prin newsletterul saptamanal, si poate trimite felicitari sau alte mesaje speciale.
Orice utilizator care a furnizat explicit adresa sa de email pe site-ul COLORX.ro  poate opta pentru stergerea acesteia din baza noastra de date.
Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor cu exceptia situatiilor prevazute de lege. Pentru exercitarea acestor drepturi, ne puteti adresa o cerere scrisa, datata si semnata la adresa:  Bals , Str. N. Balcescu nr.112, ap.4, jud. Olt.

12. Rezolvarea litigiilor

COLORX CREATORS STUDIO S.R.L. incearca si doreste solutionarea eventualelor litigii pe cale amiabila. In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata competente. Fiind de acord cu acesti Termeni si Conditii, clientul isi asuma in totalitate raspunderea. Forta majora invocata si probata de una din parti in conditiile legii, exonereaza partile de obligatii – cu exceptia obligatiei de plata pentru serviciile prestate pana la aparitia ei – pe intreaga durata a fortei majore.

13. Asistenta si solutionarea problemelor

Pentru informatii suplimentare, asistenta si rezolvarea problemelor te rugam sa ne contactezi telefonic la numarul 0760295295, 0767917522 sau prin email office@colorx.ro. Programul este de luni pana vineri, intre ora 9- 18, si sambata 09-13 cu exceptia sarbatorilor legale sau a unor evenimente speciale pe care le vom anunta pe site.
Aceste Conditii generale intra în vigoare la data de 17 August 2019. COLORX CREATORS STUDIO S.R.L. isi rezerva dreptul de a le modifica în orice moment, publicand in acelasi timp modificarile respective pe site-ul colorx.ro, impreuna cu o notificare privind publicarea acestora. Modificarile ulterioare in Conditiile generale nu afecteaza relatiile contractuale dintre client si COLORX CREATORS STUDIO S.R.L., pentru comenzile plasate anterior acestor modificari.

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și reclamele

View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Privacy Policy

What information do we collect?

We collect information from you when you register on our site or place an order. When ordering or registering on our site, as appropriate, you may be asked to enter your: name, e-mail address or mailing address.

What do we use your information for?

Any of the information we collect from you may be used in one of the following ways: To personalize your experience (your information helps us to better respond to your individual needs) To improve our website (we continually strive to improve our website offerings based on the information and feedback we receive from you) To improve customer service (your information helps us to more effectively respond to your customer service requests and support needs) To process transactions Your information, whether public or private, will not be sold, exchanged, transferred, or given to any other company for any reason whatsoever, without your consent, other than for the express purpose of delivering the purchased product or service requested. To administer a contest, promotion, survey or other site feature To send periodic emails The email address you provide for order processing, will only be used to send you information and updates pertaining to your order.

How do we protect your information?

We implement a variety of security measures to maintain the safety of your personal information when you place an order or enter, submit, or access your personal information. We offer the use of a secure server. All supplied sensitive/credit information is transmitted via Secure Socket Layer (SSL) technology and then encrypted into our Payment gateway providers database only to be accessible by those authorized with special access rights to such systems, and are required to?keep the information confidential. After a transaction, your private information (credit cards, social security numbers, financials, etc.) will not be kept on file for more than 60 days.

Do we use cookies?

Yes (Cookies are small files that a site or its service provider transfers to your computers hard drive through your Web browser (if you allow) that enables the sites or service providers systems to recognize your browser and capture and remember certain information We use cookies to help us remember and process the items in your shopping cart, understand and save your preferences for future visits, keep track of advertisements and compile aggregate data about site traffic and site interaction so that we can offer better site experiences and tools in the future. We may contract with third-party service providers to assist us in better understanding our site visitors. These service providers are not permitted to use the information collected on our behalf except to help us conduct and improve our business. If you prefer, you can choose to have your computer warn you each time a cookie is being sent, or you can choose to turn off all cookies via your browser settings. Like most websites, if you turn your cookies off, some of our services may not function properly. However, you can still place orders by contacting customer service. Google Analytics We use Google Analytics on our sites for anonymous reporting of site usage and for advertising on the site. If you would like to opt-out of Google Analytics monitoring your behaviour on our sites please use this link (https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/)

Do we disclose any information to outside parties?

We do not sell, trade, or otherwise transfer to outside parties your personally identifiable information. This does not include trusted third parties who assist us in operating our website, conducting our business, or servicing you, so long as those parties agree to keep this information confidential. We may also release your information when we believe release is appropriate to comply with the law, enforce our site policies, or protect ours or others rights, property, or safety. However, non-personally identifiable visitor information may be provided to other parties for marketing, advertising, or other uses.

Registration

The minimum information we need to register you is your name, email address and a password. We will ask you more questions for different services, including sales promotions. Unless we say otherwise, you have to answer all the registration questions. We may also ask some other, voluntary questions during registration for certain services (for example, professional networks) so we can gain a clearer understanding of who you are. This also allows us to personalise services for you. To assist us in our marketing, in addition to the data that you provide to us if you register, we may also obtain data from trusted third parties to help us understand what you might be interested in. This ‘profiling’ information is produced from a variety of sources, including publicly available data (such as the electoral roll) or from sources such as surveys and polls where you have given your permission for your data to be shared. You can choose not to have such data shared with the Guardian from these sources by logging into your account and changing the settings in the privacy section. After you have registered, and with your permission, we may send you emails we think may interest you. Newsletters may be personalised based on what you have been reading on theguardian.com. At any time you can decide not to receive these emails and will be able to ‘unsubscribe’. Logging in using social networking credentials If you log-in to our sites using a Facebook log-in, you are granting permission to Facebook to share your user details with us. This will include your name, email address, date of birth and location which will then be used to form a Guardian identity. You can also use your picture from Facebook as part of your profile. This will also allow us and Facebook to share your, networks, user ID and any other information you choose to share according to your Facebook account settings. If you remove the Guardian app from your Facebook settings, we will no longer have access to this information. If you log-in to our sites using a Google log-in, you grant permission to Google to share your user details with us. This will include your name, email address, date of birth, sex and location which we will then use to form a Guardian identity. You may use your picture from Google as part of your profile. This also allows us to share your networks, user ID and any other information you choose to share according to your Google account settings. If you remove the Guardian from your Google settings, we will no longer have access to this information. If you log-in to our sites using a twitter log-in, we receive your avatar (the small picture that appears next to your tweets) and twitter username.

Children’s Online Privacy Protection Act Compliance

We are in compliance with the requirements of COPPA (Childrens Online Privacy Protection Act), we do not collect any information from anyone under 13 years of age. Our website, products and services are all directed to people who are at least 13 years old or older.

Updating your personal information

We offer a ‘My details’ page (also known as Dashboard), where you can update your personal information at any time, and change your marketing preferences. You can get to this page from most pages on the site – simply click on the ‘My details’ link at the top of the screen when you are signed in.

Online Privacy Policy Only

This online privacy policy applies only to information collected through our website and not to information collected offline.

Your Consent

By using our site, you consent to our privacy policy.

Changes to our Privacy Policy

If we decide to change our privacy policy, we will post those changes on this page.
Save settings
Cookies settings